Mojácar: Playa de Cueva del Lobo

Denne fortryllende kyst på Costa Almeria er en rigtig Robinson Crusoe-strand, som ligger midt i turistområdet Mojácar Playa. Kyststrækningen er skjult under hængende klipper og består af mange små huler, som på spansk kaldes "cuevas". Kun to til tre personer kan være samtidig inde i disse små huler. Trods hulernes begrænsede størrelse vil man alligevel straks, når man træder ind, have følelsen af at være langt væk fra alt. Stejle klipper rejser sig op bag stranden og foran dig har du udsigt til det glitrende paradisisk hav. En fantastisk naturoplevelse!
 
Klippe og Playa Cueva del Lobo

Playa Cueva del Lobo - Ulvegrotten

 
Cueva del Lobo oversættes til “ulvegrotte” men der har aldrig eksisteret ulve i dette område, så ulve er ikke årsagen til navnet. Derimod er stranden faktisk opkaldt efter et smukt hus, som var et af ​​de første huse, der blev bygget på denne kyst i begyndelsen af ​​1960'erne. Det var et refugium for en pianist, som ønskede at bruge tid i en af “ulvegrotterne” ved siden af havet, hvor han helligede sig sin musik og derfor ønskede ro fra den travle og larmende verden for en stund. huset eksisterer stadigvæk, og foran det vokser smukke eukalyptus og fyrretræer. I dag er der også en væg, som beskytter det fra gaden og turisterne. Villaen ligger ved siden af ​​en rideskole, hvor du kan leje heste til rideture på stranden.
 
På stranden under den stejle klint finder du både fint sand, småsten og imponerende vulkanske klipper. Godt 50 meter væk fra stranden ligger en klippe på et plateau i havet, som du kan svømme ud til, solbade på og snorkle omkring. Du vil ofte finde fisk boltrer sig omkring klipper som disse, og om vinteren vil du ofte kunne se skarver sidde på klippen og tørre deres vinger. Når bølgerne er store, er det dog meget vanskeligt at klatre på klipperne, hvilket heller ikke kan anbefales, da det bestemt ikke er helt sikkert. 

En smuk sandstrand med huler og et område for nudister

Udsigt fra grotte på Playa Cueva del Lobo

 
Playa Cueva del Lobo er en af ​​de mindre besøgte strande i Mojácar Playa, som samlet har en kyststrækning med i alt 17 km strande. Den nordlige del af kysten er meget smuk og ganske særligt, fordi denne del ikke er synlige fra gaden, og du vil næppe finde særligt mange gæster her.  
 
Du kan gå til fods langs havet, hvor du vil passere tre mindre huler. Ved ekstrem højvande kan havet gå helt op til klipperne og overfladen af ​​stranden, hvor du normalt kan ligge og nyde stranden, vil være helt eller delvist dækket. Ved lavvande er stranden bredere igen, og så er der plads til både familier og større grupper. I den nordlige ende af stranden finder du det bredeste sandområde, og her er der også to stentrapper, der fører ned til stranden. Vær forsigtig, da de er blevet præget af både vind og vejr og ikke er helt nemme at forcere. 
 
I løbet af de sidste par år har strandpromenaden Paseo Maritimo i Mojácar Playa været igennem en omfattende renovering, hvor den blandt andet er blevet udvidet, og det er planen at stentrapperne også skal renoveres. Det er på den ene side lidt en skam, fordi noget af deres charme og den vilde karakter vil gå tabt. Men omvendt kommer sikkerheden jo i første række. Ved lavvande kan du sagtens benytte trapperne, men nogle gange kan du være nødt til at få våde fødder for at tage sidste trin. 
 
Stentrapperne på Playa Cueva del Lobo
 
Nogle strandgæster føler sig så komfortabele og frie på denne vilde og romantiske strand, at de vælger at solbade nøgne. Nudisterne kan benytte hulernes klipper til at være skjult fra andre, som passerer forbi, mens de samtidig får farve på hele kroppen.. 
 
Mod syd stranden er der et 20 meter bredt område op til Paseo del Maritimo, så her er god plads til badende. Der er nogle store sten i havet og på stranden, hvilket kan være ganske praktisk, hvis du ønsker noget at læne dig op ad. Stenene får området til at føles som om alle kan have deres lille private "solbadningsø" i havet af sand.

Hvor ligger Playa Cueva del Lobo?

Playa Cueva del Lobo

 
Playa Cueva del Lobo ligger mellem Playa del Lance og Playa de las Ventanicas og er en af de korteste strande i Mojacar Playa. Du kan køre langs strandvejen og derefter parkere gratis ved legepladsen ved siden af ​​rideskolen, som også kaldes Cueva del Lobo. 
 
Her vil den føromtalte stenrampe føre dig ned ned til Playa de las Ventanicas, hvor der blandt andet er et brusebad. Herfra drejer du til venstre og så er der omkring 20 meter til hulerne og den sandede del. Når vinden blæser fra Levante (øst) eller fra syd, er du der fuldstændig beskyttet mod vinden, og bølgerne er små og rolige, mens både vind og bølger andre steder måske kan være mindre behagelige. 
 
Hvis vinden kommer fra Poniente (vest) kan du gemme dig i hulerne, som også giver en skøn skygge om sommeren, hvilket betyder, at du ikke behøver at medbringe en parasol. Om efteråret og vinteren forsvinder solen ved 15:00 tiden, og stranden efterlades i skygge. Den bedste badetid på den tid af året er derfor helt klart om morgenen.

Information om stranden Playa Cueva del Lobo

Muslingeskal, Playa Cueva del Lobo

 
De 200 meter lange og nogle gange op til 25 meter brede sandstrande er, som næsten overalt i Mojácar Playa, en farveblanding af gul til lys grå, afhængigt af de typer af klipper, som hæver sig op langs kysten. Ved vandkanten af ​​stranden er sandet fint, så du kan svømme uden fare for skarpe sten, og du vil heller ikke støde ind i småsten.
 
Mojácar kommunes mange gartnere sikrer, at strandene altid holdes rene og ryddelige. På Paseo Maritimo finder du affaldssortering,  og på stranden er der også skraldespande, brusere og toiletter. I 2015 blev Playa de Cueva del Lobo belønnet med det blå flag for sin kvalitet, service og renlighed.
 
 
Havet er normalt roligt her, og du kan nemt svømme her uden at blive overrasket af store bølger. Ved bruseren er der nogle klipper og sten i havet, men blot et par skridt derfra er alt blødt og sandet. Så eventuelle forhindringer kan let undgås eller overkommes. Adgang til stranden er ligeledes nemt, og du kan også trygt efterlade ting i bilen, dog anbefales det ikke at efterlade værdigenstande synligt. Generelt er Mojácar en smuk lille landsby med meget lidt kriminalitet, men svage sjæle bør dog ikke fristes. 

Restauranter og faciliteter på Playa Cueva del Lobo

Ristorante Antonella

 
Næsten alle strande i Mojacar Playa ligger tæt på restauranter og barer. Men på Playa Cueva del Lobo er der ingen chiringuitos (strandbarer) direkte på stranden, men lige ovenover på promenaden ligger der tre populære restauranter. Disse restauranter har tilsammen et meget varieret udbud, lige fra store argentinske bøffer til små tapas. Her er et par mindre butikker og et supermarked, hvor du kan forsyne dig med mad, kolde drikke og solcreme og sågar en hat, så du er velforsynet til en dag på stranden. I rundkørslen lidt derfra er ligger der endnu flere restauranter, herunder en meget populær indisk restaurant. 
 
Fra maj til oktober er Ristaurante Antonella åben. Den har en fantastisk drømmeagtig beliggenhed lige på klipperne, hvor man kan nyde de varme sommeraftener lige ud til havet på den flot beliggende terrasse. Her kan du nyde det italienske køkken med meget gode hjemmelavede oliven og  pizza. Vinene er ligeledes alle fremragende. Hvis du ønsker at besøge denne restaurant i løbet af en weekend anbefales det helt klart at foretage en reservation.
 
Adresse:
Paseo Mediterráneo, 30
04638 Mojácar
Tlf: +34 950 45 02 15
Åbent dagligt: ​​.kl. 13:30 til kl. 15:30 og kl 19:30 til kl. 23:30
 

Hvordan du kommer til Playa Cueva del Lobo

 
Hvis du kommer med bil, tag da kystvejen ALP-116 (Carboneras - San Juan de los Terrenos) hen til rundkørslen ved hestestalden. På begge sider af vejen er der gratis parkering. Du kan også vælge at parkere bilen på en af de skyggefulde villaveje. Indtil videre er der ikke parkeringsrestriktioner i Mojácar Playa, hvilket gør det relativt nemt at finde en plads. 
 
Den gule strandbus (Marina de la Torre - Mojacar Pueblo) kører også langs strandpromenaden, og der er et stop lige ved Playa Cueva del Lobo. Bussen stopper hver 30. minutter, der er dog ingen busplan, vi er jo trods alt i Andalusien!
 
Rigtig god ferie! 

Kort: Playa Cueva del Lobo