Mojácar: Playa de las Ventanicas

Denne lange og brede sandstrand hører til blandt de bedste og mest rolige strande på kysten omkring Mojácar Playa. Selvom navnet betyder “Mojácar strand”, er det en lille by i den sydøstlige del af provinsen Almería i Andalusien.
 
Men end ikke i højsæsonen vil du opleve denne strand som helt fyldt. På ethvert tidspunkt af dagen og uanset årstiden kan du på denne store strand altid finde et sted at lægge dit strandhåndklæde, måske endda omkring en lille palme, så du får følelsen af ​​at være på en ø.
 
Udsigten er fantastisk flot: Foran dig ligger det smukke Middelhav, som synes at være mere blåt her end alle andre steder, og bag dig ligger de smukke bjerge i Sierra Cabrera. Svøm en tur i havet ved eftermiddagstide på en solskinsdag og kig ind mod stranden. Så ligner Mojácar næsten et caribisk paradis, som du ikke har lyst til at forlade igen.
 
I denne artikel har vi samlet alt, som du har behov for at vide om Playa de las Ventanicas, inden du drager afsted, så din tur hertil bliver en fantastisk oplevelse. 

Playa de las Ventanicas

Playa de las Ventanicas, Mojacar Playa

 
La Playa de las Ventanicas er 1600 meter lang, og den er dermed den længste af de i alt 17 strande i Mojácar Playa. Ud over sin længde er den også ganske bred flere steder. Afstanden fra havet til slutningen af ​​stranden er flere steder helt op til 200 meter.
 
Ind imellem er stranden perfekt til bodysurfing, og på de dage vil der som oftest være mange unge mennesker på stranden. Om vinteren er det ikke et særsyn at se unge mennesker i våddragter og svømmefødder, som kaster sig ud i bølgerne ud for Hotel Best Indalo.
 
For det meste er der dog ikke så mange bølger her, så det er et rart sted at komme hen for at slappe af og svømme i havet. Dette sted er også ideelt til kitesurfing, og surferne har endda deres egen strandbar. Stranden udvider sig her på grund af de menneskeskabte bølgebrydere, så her er et stor sandområde.
 
Det kan være temmelig blæsende på stranden, især om foråret og hver dag om vinteren. Vinden kommer enten fra nordøst (Levante) eller fra sydvest (Poniente), mens der sjældent er fralandsvind.
 
Paseo Maritimo langs la Playa de las Ventanicas, Mojácar
 
Sandet på Playa de las Ventanicas er for det meste lysegråt, og kornene bliver finere og finere, jo tættere du kommer på vandet. På stormfulde dage kan havet efterfølgende have efterladt muslingeskaller i strandkanten, som børn kan fornøje sig med at samle.
 
Har man lyst til at løbe eller gå en lang tur, er strandkanten og dens bløde strand et godt valg. Her kan du lade tankerne løbe frit til havets sagte brusen og en smuk udsigt. I lavsæsonen er der gode chancer for, at du vil være helt alene eller så godt som alene på stranden, som er perfekt til lange, afslappende gåture. I højsæsonen vil du helt sikkert ikke være alene, men det hindrer ikke muligheden for en gåtur. Her vil du blot dele stranden med pensionister, lokale spaniere og andre turister, som slentrer langs stranden.
 
Mojácar er et yndet feriemål, men heldigvis er det ikke så fyldt som for eksempel på Costa Blanca eller Costa del Sol om sommeren. Du kan finde mere information om vores feriehuse i Mojácar her.
 
Her er helt perfekt for badning, svømmeture og anden sjov i vandet, da du ikke vil støde på nogen generende sten i vandet. Ind imellem dannes her helt specielle bølger, som er perfekte til at lade sig blive transporteret af. Med lidt øvelse kan du blive god til at lade bølgerne trække dig afsted mod stranden, og det er vel at mærke uden surfbræt. Dette er naturligvis sjovest på de varme sommerdage, hvor havvandet ikke er alt for koldt, men blot dejligt kølende. 

Hvor ligger La Playa de las Ventanicas?

 
Det er næsten umuligt at overse la Playa de las Ventanicas, når du går eller kører på strandpromenaden i Mojácar Playa. På den nordlige side grænser La Playa de las Ventanicas op imod den lidt vildere og klippefyldte strand Playa de Cueva del Lobo, mens et flodleje (Rambla) udgør grænsen på den sydlige side.  
 
Om sommeren vil der oftest ikke være være vand i denne flod, hvilket gør flodmundingen til at perfekt sted til solbadning og svømning. Her kan du også finde en dejlig vandresti, der fører hen til la Playa Macenas, hvor der ligger et gammelt kystnært fort.
 
La Playa de las Ventanicas er dybest set den sidste reelle bystrand i Mojácar Playa, før du bevæger dig ind i Sierra Cabrera, den uberørte strand Sombrerico og naturparken Cabo de Gata-Nijar.

Faciliteter og indkøbsmuligheder på Playa de las Ventanicas

Tinto de Verano på Titos Chiringuito

 
Stranden afgrænses af en strandpromenade, el Paseo Maritimo, som ligger et par meter i niveau over stranden og er fyldt med smukke planter. Her ligger restauranter, isbarer og caféer side om side og tilbyder et stort udvalg af lækkerier til strandens gæster. Ind imellem afholdes her også mindre koncerter. Atmosfæren er helt afslappet, og størstedelen af de besøgende er par, pensionister og familier. Det yngre publikum foretrækker generelt at besøge den mere nordligt beliggende Playa del Cantal.
 
Chiringuito Tito, som er en strandbar, er blevet en slags kunstinstitutionen i Mojácar Playa. Den er blevet drevet af amerikaneren Tito del Amo i mere end fyrre år! Han hævder at være i familie med Walt Disney, om det er sandt vides ikke, men det gør blot atmosfæren her endnu mere speciel og tiltrækkende.
 
Har du lyst til at være aktiv, så findes der et lille udendørs fitnesscenter ved siden af ​​promenaden. Her kan du i rolige omgivelser styrketræne eller strække ud efter en løbetur. Stedet er ikke overfyldt, faktisk vil du nok for det meste være alene.
 
For det er som om, det ikke rigtigt tiltrækker de ferierende gæster. Det gør derimod de mange skønne restauranter. Her er Casa Egea en af de allerbedste, når det kommer til autentiske andalusiske retter og fremragende vine. Restauranten er nem at finde, da den ligger tværs over for parkeringspladsen. Her serverer Antonio hver dag lækre tapas, som hver for sig er små kreationer. Det hele er hjemmelavet af Antonios dygtige kone. Denne restaurant tilbyder dig mad af høj kvalitet til bestemt rimelige priser. 
 
Strandbaren Playa Blanca på la Playa de las Ventanicas, Mojácar Playa
 
På strandpromenaden er der for hver 300 meter en nedgang til stranden, som også er tilgængelige for barnevogne og kørestole. På stranden er der flere brusere, hvor du kan skylle sandet af din krop og fødder. Disse lukkes dog fra november måned for at spare på vandet. Der er naturligvis også toiletter, som dog kun åbne i højsæsonen.
 
Liggestole kan lejes i både strandbaren Playa Blanca, hos Titos chiringuito foruden i den junglen-lignende strandbar Lua. Langs promenaden kan du også finde nogle legepladser til børn, men der er ikke nogen skygge. Så vær forsigtig især fra juni til september, hvor det kan være meget varmt at være der om dagen. 
 
Beachvolley på la Playa de las Ventanicas, Mojácar Playa
 
Ifølge de lokale er et af de bedste steder på Playa de las Ventanicas området tæt på bar Luna, hvor der kan spilles beachvolley. Stængerne, som holder nettet, er nok en smule bøjet på grund af deres alder, men de tjener stadig deres formål. Hvis du tager til stranden umiddelbart før middag er der ofte ingen vind og heller ikke så mange mennesker på stranden, så det er ofte et rigtigt godt tidspunkt, hvis du gerne vil spille beachvolly.

Hvordan kommer du til Playa de las Ventanicas

 
Fra motorvejen A7 skal du vælge afkørslen Mojácar ind på hovedvej A-370 og følg derefter skiltene op til Mojácar. Ved rundkørslen ved tankstationen, skal du køre ned ad bakken mod havet og følge skiltene mod Carboneras. Ellers ender du i den større landsby Mojácar Pueblo i stedet for den mindre landsby Mojácar Playa.
 
Herefter kører du cirka 3 kilometer langs strandpromenade indtil kort før slutningen af ​​byen. Her finder du la Playa de las Ventanicas. Den er let at genkende på Buddha Bar, som ligger på højre side af strandvejen, hvis du kommer fra nord.
 
Parkering har indtil nu været gratis i Mojácar Playa og Playa de las Ventanicas, og du finder faktisk altid en parkeringsplads her. De trafikpropper, der kan opstå langs den smalle strandvej AL-5107 om sommeren, plejer ikke at nå helt ud til La Playa de las Ventanicas, og du kan oftest finde et sted at parkere i gaderne lidt længere væk fra stranden.

Kort over La Playa de las Ventanicas