Det spanske køkken: Sådan laver du Tortillitas de Camarones

Denne tapasret kommer oprindeligt fra kysterne omkring Spaniens ældste by, smukke Cadiz, og er en af klassikerne i det sydlige Spanien. 

Kommer du forbi Sanlucar de la Barrameda, bør du ikke snyde dig selv for at prøve tortillitas de camarones hos Casa Balbino. De er eksperter i netop denne tapas. Det samme gør sig gældende for Venta de Vargas in San Fernando. Begge steder er de helt fantastiske!

Vi har lavet en video, hvor vi viser, hvorledes du nemt selv kan lave disse lækre tapas, så du kan opleve de andalusiske smage, både i Andalusien og hjemme i dit eget køkken. 

Sværhedsgrad: Medium

Forventet tidsforbrug: 50 minutter  

Ingredienser til tortillitas de camarones

1 god håndfuld små rejer

85 gram hvedemel

30 gram kikærtemel

375 ml vand eller fiskebouillon

1/2 tsk salt

1 forårsløg

1-2 fed hvidløg

Frisk persille

Olivenolie

Vejledning

Hak løg og hvidløg fint og hæld dem i en skål.

Hak den friske persille, en ske er nok. Bland det i skålen. 

Hæld hvedemelet og kikærtemelet i skålen og bland med let hånd.

Tilsæt salt, de små rejer og vandet eller bouillonen.

Bland grundigt til dejen får en ensartet overflade. 

Varm olivenolien i en pande

Når olien er helt varm, tilsæt en spiseske af blandingen.

Steg indtil den ene side er gylden, vend kagen og steg på den anden side

Hvor sammer tortillitas de camarones fra?

Den originale opskrift på denne delikatesse stammer helt tilbage fra det 16. eller 17. århundrede. Der er forskellige teorier om det nøjagtige område, men der er en general opfattelse, at enten La Bahía de Cádiz eller San Fernando har æren. 

Ingen ved det helt nøjagtigt, men vi ved, at Juan Vargas og hans datter Maria Picardo fra restauranten Venta de Vargas, (La Isla de San Fernando, Cádiz) har medvirket kraftigt til udbredelsen af kendskabet til denne ret. De to videreudviklede på den originale opskrift og gjorde den til restaurantens signaturret. I dag er tortillitas de camarones en klassiker i køkkenet i Cadiz.

Helt præsist gjorde de kagerne tyndere og lettere, idet de nedsatte mængden af mel. Man kan også vælge at udskifte vandet eller boillonen med danskvand, hvorved  kagerne både bliver lettere og mere sprøde. 

Casa Balbino har også medvirket til at gøre denne tapas populær. Der er næsten altid kø foran Casa Balbino og de rækker ofte over 1000 tortillitas de camarones over disken på en dag. Casa Balbinos tortillitas de camarones indeholder kun hvedemel og ikke kikærtemel, og så tilføjer kokken også lidt hvidløg, så vi har gjort det samme her. 

Hvis du synes om denne opskrift, så gå ikke glip af vores opskrift på den perfekte fideuá.

Her finder du de bedste tortillitas de camarones i Cádiz: