Spanske supermarkeder kan ikke sammenligne med dem derhjemme, de har langt fra alle de produkter vi som danskere tager for givet. Men Spanske markeder er til gengæld de Danske overlegne med flere hundrede procent! Alle markederne i Spanien tilbyder årstidens frugt og grønt til langt under Danske priser - vi har her samlet en liste over de 5 bedste markeder i Spanien, husk kontanter, det kan blive en dyr fornøjelse!
Sant Josep de la Boqueria Markedet i Barcelona
Det er svært at undgå dette skønne marked, der i daglig tale blot bliver omtalt som La Boqueria. Markedet er beliggende lige midt i centrum af Barcelona og indgangen er via Ciutat Vella skråt overfor Operahuset Liceu.
Markedet er dateret helt tilbage til år 1217 og er et himmerige for madelskere! På markedet kan du få alt lige fra friske fisk og skaldyr til de lækreste udskæringer af alt slags kød lige fra hest og får til okse og svinekød. Blandt andet vælter det med forskellige varianter af chorizo og jamón. La Boqueria har åben mandag til lørdag fra kl. 09.30 til kl. 17.30. Søndag er der lukket.
Central de Valéncia Markedet i Valencia
På trods af det stigende antal turister der besøger Valencia Central Markedet hver dag, er det langt fra en turistfælde. Hvis det er en slags fælde, så er det en lokalbefolkningsfælde hvor du kan få mulighed for at iagttage de lokale mens de køber og sælger.
De nyeste tiltag på markedet er smoothies og færdigpakket skiveskåret frugt, perfekt til dagens madpakke, men det er også her du har mulighed for at købe mad til at forberede en lækker aftensmad - hvis du feks. har lejet et privat hjem eller en ferielejlighed med køkken.
Du vil helt sikkert kunne lugte Central Market før du ser det - med over 300 boder der sælger alt lige fra friske fisk, grønsager og urter til kød og krydderier er det svært at undgå. Det siges at der sælges over 100 forskellige lokale færdiglavede paella'er med safran! Markedets åbningstider er mandag til lørdag fra 07.30 til 14.30. Der er lukket om søndagen.
Central Markedet i Alicante
Dette 2-etagers marked har til huse i en bygning fra 1921. Øverste etage er kun til kødprodukter så som gedekød, lammekød, oksekød, kalvekød osv. Nedenunder i stueetagen finder du alt andet, blandet andet brød, ost, fisk, krydderier, frugt og grønt. Hvis du tager bussen skal du blot stå af med det stoppested, der meget bekvemt hedder "Mercado" hvilket er spansk for Marked.
Med mindre du taler flydende Spansk, kan du godt forberede dig selv på en masse pegen og tegnesprogsfagter da langt de fleste af sælgerne bag boderne, ikke taler engelsk. Er du vegetar skal du nok undgå helt og aldeles at gå ovenpå - i Spanien spiser de nemlig alt fra dyret, ligesom i Danmark for blot 50 år siden. Du finder derfor alt lige fra grise tær, indvolde og blod i skåle til afskårne hoveder, øre og øjne. Markedet har åbent mandag til fredag fra kl. 07.30 til kl. 14.30 og fredag fra kl. 07.30 til kl. 15.30. Der er lukket om søndagen.
Colón Markedet i Valencia
Markederne fåes ikke mere fantastisk end dette sted, der for første gang slog dørene op juleaften i 1916 for at imødekomme efterspørgslen på et lokalt marked i byens første forstad (Primer Ensanche) I 2003 fik stedet en gennemgribende restaurering.
I dag er stedet kendt for sine hyper moderne små barer og restauranter.
Nuestra Señora de África Markedet i Santa Cruz de Tenerife
Dette marked er bedre kendt som La Recova, men fik oprindeligt sit officielle lange navn fra Skytshelgen for byen Ceuta. Markedet er mere Sydamerikansk end Afrikansk - men stadig et besøg værd. I forbindelse med det store supermarked er der også en legeplads til at underholde børnene mens Far og Mor shopper løs.