Er der noget mere berigende end at betragte en by fra oven?
Det skulle da lige være at udforske det lokale køkken?
På de her seks restauranter kan du - bogstaveligt talt - opleve toppen af Barcelona, både fysisk og gastronomisk!
Uanset om du er på ferie med familie, kæreste, venner eller en forretningspartner, bør I unde jer selv at nyde en god middag og en uforglemmelig udsigt, højt hævet over storbyens trængsel.
Restaurant Visual
Må vi præsentere Barcelonas højest beliggende restaurant med 360 graders vue over storbyen! Nærmere himlen kommer du ikke, hvad angår gastronomiske oplevelser. Fra Restaurant Visual kan du se bl.a. Gaudis enorme kirke Sagrada Familia, Monjüic-bjerget, det futuristiske Torre Agbar og det moderne havneområde Puerto Olímpico.
I køkkenet genopfindes de traditionelle middelhavsretter, og menuerne er sammensat til at passe til forskellige lejligheder, bl.a. en Visual Express - en sund og let menu til en hurtig frokost - og en Degustación - et udvalg af flere mindre retter, hvor detaljen er i højsædet. Indretningen er elegant og sofistikeret, perfekt til en romantisk middag, en forretningsfrokost eller en helt særlig lejlighed.
Pris: 30-45 euro
Adresse: Avinguda Roma 2-4, 08014 Barcelona (Hotel Torre Catalunya, 23. etage)
Adgang: Parkering ved hotellet. Nærmeste metrostation er Sants Estació (L3 og L5).
Tlf.: +34 936 00 69 96
Åbningstider: Alle dage året rundt kl. 13.30–16.00 og 20.00–23.00
E-mail: visual@expogrupo.com
Hjemmeside: www.torrecatalunya.com/en/restaurant-with-views-visual
Miramar Restaurant Garden & Club
På Barcelonas nok mest berømte bjerg, Monjüic, ligger flere gode restauranter med spektakulære udsigter over byen og havet. En af disse er Miramar Restaurant, Garden & Club, som er indrettet i de tidligere tv-studier for Televisión Española (svarende til danske DR).
Indretningen er moderne og eksklusiv. I de tilstødende haver, der rummer et stort terrasseområde, har man bevaret nogle af stedets oprindelige træk fra det 19. århundrede og forenet dem med moderne interiør.
Køkkenchefen på Miramar er spansk, men ejeren er kinesiske Zhao Jumin, som står bag nogle af Spaniens absolut bedste asiatiske restauranter. Det afspejles i menukortet, som præsenterer et typisk middelhavskøkken med et asiatisk twist. Vinkortet er hovedsageligt spansk, med enkelte udlandske indslag.
Pris: 30-50 euro (frokostmenu til 20 euro)
Adresse: Carretera de Miramar 40, 08038 Barcelona
Adgang: Parkering neden for bjerget, f.eks. i Tres Chimeneas Vinci Park. Tag så kabelbanen til Montjuïc.
Åbningstider: Tirs-søn 13-16 og 20.30-23.30 (søndag aften dog lukket).
Tlf.: +34 934 43 66 27
E-mail: reservas@club-miramar.es
Hjemmeside: www.club-miramar.es/eng/index.php
La Venta
Her er en veteran, der stadig kan være med blandt de bedste! La Venta har eksisteret siden 1975 og ligger i en bygning fra det 19. århundrede, men tiden har ikke stået stille i restauranten. Her, 220 meter over havets overflade, forenes det klassiske og det moderne på fornemste vis, uden at man føler trang til at stikke næsen i sky.
Indretningen er arabisk inspireret, og dele af udendørsområderne er pyntet med grønne planter og kunstneriske kakler. Restaurantens tre terrasser er indrettet, så de kan anvendes både sommer og vinter. Menukortet byder på traditionelle franske og catalanske retter, som kan ledsages af en af de mere end 80 forskellige vine fra restaurantens egen vinkælder.
I La Venta er der plads til både forretningsfolk og børnefamilier. Ejeren, Lluís Vinyes, som har haft La Venta i et par år, har udtalt til den spanske avis El Mundo, at han købte restauranten af kærlighed, "for at lave mad er en kærlig handling, og jeg kan godt lide kærlighed”.
Pris: 25-35 euro
Adresse: Plaça Doctor Andreu, 08035 Barcelona
Adgang: I bil via Avda. Tibidabo. Tag Tramvia Blau eller tag bus 196 fra togstationen Avenida Tibidabo.
Åbningstider: Alle dage 13.30-15.30 og 20.30-23.00 (søndag aften lukket)
Tlf.: +34 93 212 64 55
E-mail: laventa@laventarestaurant.com
Hjemmeside: www.restaurantelaventa.com
Mirabé
Mirabés undertitel er Balcón de Barcelona, og den enestående udsigt retfærdiggør bestemt den ambitiøse titel. Mirabé ligger ligesom La Venta for enden af Avenida Tibidabo, og den rummer to etager samt en stor, flisebelagt terrasse, der gør sig perfekt til selskaber.
På den øverste etage er indrettet en overdådig spisesal, mens den nederste etage præges af en mere afdæmpet elegance, som får den til at passe naturligt sammen med terrasseområdet udenfor. Den imposante terrasse kan lejes til private arrangementer, og er ellers åben for alle tirsdag til lørdag fra kl 19 og søndag fra kl 17.
Mirabé har udover restaurantområdet et betragteligt dansegulv, så ud på aftenen er tempoet højt, omend stemningen er mere afslappet end i mange andre af Barcelonas high-end klubber.
Pris: 20-30 euro
Adresse: Manuel Arnús 2, 08035 Barcelona
Adgang: I bil via Avenida Tibidabo. Alternativt med Tramvía Blau.
Åbningstider: Alle dage kl. 12.30-03.00. Køkkenet er åbent kl. 12.30-16.30 og 20.00-24.00.
Tlf.: +34 934 340 035 / +34 619 548 809
E-mail: mirabe@mirabe.com
Hjemmeside: www.mirabe.com/es
Dos Cielos
Fra 24. etage på det topmoderne hotel Melia Sky Barcelona har I adgang til byens måske mest eksklusive udsigtspunkt, med vue over både Middelhavet og Barcelonas bjerge. Størst udbytte af udsigten får man fra restaurantens terrasse, hvor der også er servering.
Med en Michelin-stjerne på brystet har de to kokkebrødre Javier og Sergio Torres et renommé at forsvare, men med deres stjernespækkede CV er det ingen sag. Menuen, som skifter omtrent månedligt, byder på traditionelle catalanske retter med et innovativt twist. Atmosfæren i restauranten er intim og afslappet, og der er frit udsyn til køkkenet, så I kan følge med i den omhyggelige tilberedning af de avancerede retter.
Torres-brødrenes sans for innovation, kunst og teknologisk raffinement afspejles i deres egen interaktive hjemmeside, hvor man bl.a. kan se nogle af deres retter afbilledet som sensoriske, farverige mønstre.
Pris: 80-100 euro
Adresse: Calle Pere IV 272, 08005 Barcelona
Åbningstider: Tirs-lør 13-16 og 20-23 (23.30 fredag og lørdag)
Tlf.: +34 93 367 20 70 (reservation også online)
E-mail: melia.sky@melia.com (hotellet)
Hjemmeside: www.melia.com/en/hotels/spain/barcelona/melia-barcelona-sky/dos-cielos.html
Mirador de Sant Just
I noget så overraskende som skorstenen fra en gammel cementfabrik finder man en af Barcelonas mest eksklusive restauranter. Og bare rolig; den er røgfri! Gennem restaurantens glasvægge er der 360 graders vue over Sant Just Desvern-kvarteret.
Skorstenen var med sine over 100 meter den højeste i Europa, da den blev taget i brug i 1924. I 1968 flyttede man fabrikken, og siden har lokalerne undergået en gennemgribende restauration, som har velsignet det grå ydre med et farvestrålende, elegant indre. Ved bunden af skorstenen er anlagt en smuk have, som er det ideelle sted at mødes til en aperitif inden maden. Derefter er der kun én vej til toppen: en svimlende tur i en elevator med gennemsigtigt gulv og loft!
Maden er klassisk spansk, serveret i elegante anretninger og ledsaget af hovedsageligt nordspanske vine fra restaurantens vinkælder. Efter middagen kan man flytte ned i det delvist underjordiske diskotek Music Club Walden i fabrikkens gamle siloer. Indretningen her er futuristisk og metallisk, tilsat kunstneriske lamper med blødt lys.
Pris: 20-50 euro
Adresse: Avenida Industria 12 (ved Edificio Walden 7), 08960 Sant Just Desvern (3 km fra centrum, 20 km fra lufthavnen).
Adgang: I bil via Avda. Reial, sporvogn L3 til St. Walden eller Renfe-tog til Sant Feliu de llobregat.
Åbningstider: Man-lør 13.00-15.30 og 20.30-23.30, søn 13.30-15.30. Lukket to uger i august.
Tlf.: +34 93 499 03 42
E-mail: elmirador@elmirador.cat
Hjemmeside: www.elmirador.cat
Tilbage er bare at sige: Velbekomme!
NB: Reservation anbefales på alle restauranterne. Priserne angiver, hvad det vil koste pr. person at spise to retter.
Har du din egen favorit blandt Barcelonas højtragende restauranter? Så del gerne din anbefaling i en kommentar nedenfor.
Går den næste ferie til Malaga? Så tag et kig på vores udvalg af Restauranter med de bedste udsigter Malaga.