Hvad er Málaga Food & Wine Festival?
Malaga Food & Wine Festival (Malaga FWF) er en hyldest til Malaga-provinsens gastronomi og vine. Gennem en bred vifte af aktiviteter uddannes og underholdes vi inden for alt, hvad der har at gøre med lokale råvarer, vinturisme, gastronomi på højeste plan og Malagas madkultur i det hele taget.
Festivallen afholdes i år 2014 d. 23. maj til 1. juni. På programmet er bl.a. showcooking, madværksteder, kunstudstillinger, vinsmagninger og filmfestival.
Udover Malaga by deltager flere andre af Malaga-provinsens største byer i festivallen, herunder Antequera, Marbella, Nerja og Ronda.
Malaga Food & Wine Festival rundes af i weekenden 30. maj-1. juni, hvor den såkaldte Fycma-festival løber af stablen i Malagas kongrescenter (se mere længere nede i artiklen).
Her er fem ting du ikke bør gå glip af til Malaga FWF!
Vinsmagning på Vináliti
Syv vine. Syv kokke. Syv retter. Se dét er et sandt eventyr!
“Recorrido enológico y gastronómico con el terroir de Málaga como protagonista” er en enologisk og gastronomisk rejse med Malagas jorde i hovedrollen. Med Malaga-provinsen som kulisse udforskes de kulinariske og enologiske (vin-relaterede) afkroge. I rollen som tourguide findes syv af Malagas bedste kokke fra den andalusiske sammenslutning Gastroarte. Menuen vil bl.a. bestå af rejetartar, suppe af knoldselleri, ceviche (citrusmarineret fisk), sværdfisk og røget iberiske skinke.
Tid: 23. maj kl. 21.
Sted: Vinakademiet VINÁLITI (Calle Cortina del Muelle, 7)
Pris: 25 euro pr. person. Tilmelding sker til Vináliti, på telefon 0034 952 218 906 eller 0034 607 325 725, eller pr. mail til info@vinaliti.es.
Show cooking ved Teatro Romano
Nogle af Malagas bedste, lokale kokke tager opstilling foran ruinerne af det romerske amfiteater, Teatro Romano, på pladsen neden for Alcazabilla. Her, under åben himmel, løfter de en flig af sløret for, hvordan de arbejder med at fremtrylle kulinariske herligheder. Oplev eksklusiv gastronomisk håndværk fra første parket!
Tid: 23. maj kl. 19-22 og 24. maj kl. 12-15.
Sted: Calle Alcazabilla v/Teatro Romano
Pris: Gratis, tilmelding ej nødvendig
Debat: vinturisme i Malaga
Overvær en spændende debat om vinens rolle inden for turisme i Malaga-provinsen: “Turismo Enológico en la provincia de Málaga: Experiencias y Estrategias”.
Panelet vil bl.a. bestå af José Manuel Ferreiro (formand for Rådet for D.O. Málaga y D.O. Sierras de Málaga), Antonio Guevara (dekan for Turismefakultetet på Universidad de Malaga), Bartolomé Nieto (koordinator på vinruten Ruta del Vino de Ronda), Clara Verheij (direktør for Bodegas Bentomiz) samt Susana García (ejer af Bodegas La Capuchina).
Tid: 29. maj kl. 11-14.
Sted: Museo del Vino (læs mere om Museo del Vino Malaga)
Pris: Gratis, tilmelding ej nødvendig
Læs mere om vinturisme i Ronda, et af Malagas vigtigste vinområder.
Mad i billeder: fotoudstilling
Udstillingen “El bodegón recuperado” (‘den genvundne stilleben’) af Francesc Guillamet er en antologi af 38 portrætter af gastronomiske mesterværker.
Kokkene bag de affotograferede retter tæller bl.a. Ferran Adrià (kendt fra El Buli i Barcelona), brødrende Juan og Jordi Roca (deres restaurant El Celler de Can Roca var blandt verdens 50 bedste i 2013), Paco Torreblanca (mester i kager og desserter) samt Paco Pérez (hans restauranter har tilsammen 5 Michelin-stjerner). Nogle af fotografierne har aldrig før været offentligt udstillet.
Tid: 29. og 30. maj, hele dagen.
Sted: Calle Alcazabilla v/Teatro Romano
Pris: Gratis, tilmelding ej nødvendig
Fycma: smagsprøver og aktiviteter
I Malagas kongrescenter, Palacio de Ferias y Congresos de Málaga (Fycma), kan du få stimuleret alle dine sanser, når dørene slås op til et sandt gastronomisk slaraffenland. Her kan du smage lokal vin, øl og spiritus, samt ikke mindst få en bid af den bedste andalusiske gastronomi. Der afholdes desuden en række forskellige aktiviteter i løbet af arrangementets to dage.
Tid: 30. maj og 1. juni fra kl. 12 til sidst på aftenen.
Sted: Palacio de Ferias y Congresos de Málaga (Fycma), Av. de José Ortega y Gasset 201, 29006 Málaga
Pris: 10 euro