Det er ikke altid nemt at være vegetar i et land, hvor skinke og ost er en national stolthed.I storbyerne er der efterhånden rigeligt af kødfri alternativer, men i de mindre byer kan det være lidt sværere at finde god vegetarmad.
Jeg har besøgt tre vegetarrestauranter i Malaga – og jeg ved, der er flere, som jeg snarest muligt må forbi! Disse tre har det til fælles, at maden såvel som indretningen følger et arabisk inspireret middelhavstema. Og så er det solid mad til en rimelig pris!
El Calafate
Dette er nok den mindst turistede af de tre vegetarrestauranter,da den ligger på et hjørne mellem to meget små gader bag Iglesia de los Martires. El Calafate byder på yderst venlig betjening, og der er kig til køkkenet og i det hele taget en stemning af, at der står passionerede mennesker bag det, der serveres!
Med tre retter for ca. 10 euro forventer man måske ikke det store, men man skuffes bestemt ikke, hverken hvad angår smag eller portionsstørrelser!
Med en enkelt lidt fladt smagende suppe eller en pastaret druknet i ost blandt sjældenhederne leveres her generelt smagfuld, veltillavet og lidt anderledes mad. Cremede supper, falaffel så sprød, som jeg aldrig har fået den før og desserter, jeg spiste med fryd trods en allerede fuld mave!
Åbent alle dage undtagen søndag kl. 13.30-16.00 og 20.00-23.00.
Calle Andrés Pérez, 6, 29008 Málaga. Tlf: 0034 952 22 93 44
El Vegetariano de la Alcazabilla
Denne restaurant har sit navn efter borgen, Alcazaba, som den ligger ved siden af. Selvom den ikke ligger specielt synligt placeret, er det nok den mest kendte vegetarrestaurant i Malaga. Efter at have haft den i bevidstheden siden mit første besøg i Malaga for nogle år tilbage og yderligere have hørt gode ting om restauranten fra andre, fik jeg endelig selv mulighed for at prøve El Vegetariano de la Alcazabilla.
De søde møbler og planter foran restauranten er yderst indbydende, og lokalet er fantastisk hyggeligt indrettet med orange vægge og afrikansk inspirerede dekorationer. Forventningerne steg yderligere et hak, da kuvertbrødet viste sig at være skiver af et lækkert, ciabatta-lignende brød serveret med to slags krydderurtepaté, der var pisket luftige, så de mindede om flødeskum.
Menukortet bestod for en stor del af pasta, kebab, empanadasog salater. Vi fik to blandede tallerkener med forskellige slags henholdsvis pasta og empanadas.
Maden var lækkert tillavet, men lidt generisk i smagen – ost,tomatsovs, spinat og løg var de gennemgående hovedingredienser. Til gengæld får man en solid portion hjemmelavet mad for 10-13 euro (plus 1,5 euro for kuvertbrødet,så man ikke er i tvivl om at man befinder sig i turistzonen).
Åbent alle ugens dage kl. 13.30-16.00 og 19.00-22.30.
Calle Pozo del Rey, 5, 29015 Málaga. Tlf: 0034 952 21 48 58.
Cañadú
Beliggende på Plaza de la Merced burde Cañadú være enåbenlys turist-magnet, men da vi besøgte restauranten, var der flere spaniere blandt de få gæster på det udendørs serveringsareal. Indendøre er indretningen varm og eksotisk med brune klinkegulve og kunst på væggene.
Vi var tre personer og vi delte to forretter: Endivier (julesalat)med lind rødbedehummus og parmesanflager og så kroketter med æble-kanel fyld.Det første var yderst delikat, det andet mest en sjov oplevelse. Hovedretterne – moussaka samt auberginer fyldt med svampe, nødder og rosiner – var lækre uden at være spektakulære.
Igen: en god, solid portion mad for knap 10 euro. Vi kunne ikke klemme dessert ned - der er ellers bl.a. hjemmelavet yoghurtdessert påmenuen - men bestilte te og fik hver en lille tepotte af ler, hvilket bestemt bidrager til den hyggeligt stemning.
Åbent alle ugens dage kl. 13.30-16.00 og 20.00-23.30.
Plaza de la Merced 21, 29012 Málaga. Tlf: 0034 952 22 90 56
Se mere på restaurantens hjemmeside: www.canadu.es
Har du været på en god vegetarrestaurant i Malaga eller andre steder i Spanien? Skriv en kommentar nedenfor, så tilføjer vi restauranten i artiklen!
Se vores udbud af ferieboliger i Malaga.