8 af Malagas bedste, traditionelle tapas

Mad spiller en væsentlig rolle i spaniernes selvforståelse og livsstil. Hver region i Spanien har deres særlige egnsret, som er genstand for stor stolthed.

I hjertet af Andalusien, i Solkystens hovedstad Malaga, kan du få en autentisk oplevelse af, hvilken rolle mad spiller i spansk kultur. I Sydspanien er tapas den store stjerne på den kulinariske scene - små retter, der serveres sammen med et glas øl eller vin, og som kommer i et utal af varianter.

Vi har udvalgt 8 af Malagas bedste traditionelle tapas, som vil udgøre den perfekte kulinariske kulisse for en autentisk oplevelse i Spanien.

Video om Malagas tapastradition

 

Er du sulten efter mere, kan du også læse om Malagas 10 bedste tapasbarer og om 16 restauranter med Malagas bedste udsigter, som med garanti vil få mundvandet til at løbe.

Albondigas en salsa de almendras - Kødboller i mandelsovs

 Albondigas en salsa de almendras, kødboller i mandelsovs

Albondigas en salsa de almendras, kødboller i mandelsovs, er et klassisk, smagfuldt eksempel på en spansk tapa. Mandelsovsen er altid hjemmelavet og er derfor ikke ens på alle restauranter. Den kan være baseret på tomat eller smagt til med karry, den kan være sød eller spicy.

Spanien er verdens næststørste producent af mandler, så mandler udgør ikke overraskende en fast bestanddel i det spanske køkken.

Boquerones en Vinagre - Ansjoser i eddike

Boquerones in vinegar - Ansjoser i eddike

Du finder uden tvivl Boquerones en Vinagre på enhver tapasbar i Malaga. De friskfangede ansjoser marineres enten i ren eddike eller i en blanding af eddike og olivenolie, og dressingen smages til med hvidløg og persille.

Skyller du ansjoserne ned med en caña - en lille fadøl - er der garanti for autentisk andalusisk stemning. 

Ensalada Malagueña - Salat à la Malaga

Ensalada Malagueña à la Jose Carlos Garcia

Ensalada Malagueña er en ægte sommersalat fra Malaga. Der er tale om en mayonnaisesalat, der som oftest indeholder kartofler, appelsin, løg, saltet hvid fisk og grønne oliven. Ingredienserne kan dog variere en smule, og på finere restauranter vil du finde innovative versioner af den solide salat.

Ovenfor er det Malagas Michelin-kok, José Carlos García, som har tryllet med den traditionelle ret.

Ensaladilla Rusa - "Russisk salat"

Ensaladilla Rusa

Ensaladilla Rusa, russisk salat, har intet at gøre med den danske rødbedesalat. Den har derimod mere tilfælles med vores velkendte kartoffelsalat - dog indgår der i den spanske version ofte tun og finthakkede grøntsager.

Det siges, at salaten blev opfundet i Rusland i slutningen af det 19. århundrede, men i dag har hver husmoder sin egen version. Russisk salat er uden tvivl en af de mest populære tapas i Malaga.

Fritura Malagueña - Friteret fisk

Fritura Malagueña - friteret fisk

Fritura Malagueña, dybstegt fisk med citron, er en ret der kan spises både sommer og vinter. Om sommeren er Fritura Malagueña storfavorit i de mange strandbarer, chiringuitos, hvor fisken kommer friskfanget fra Middelhavet. Om vinteren er den meget næringsrige - om ikke just sunde - ret god at varme sig på.

En fuld portion fritura kan indeholde alt fra blæksprutteringe over ansjoser til hvid fisk, såsom multe.

Gambas al Pil-Pil - Rejer i hvidløg

Gambas al Pil-Pil, rejer i hvidløg

Alle elsker Gambas al Pil-Pil! De delikate rejer i hvidløg findes på ethvert menukort i Malaga - særligt berømte er de enorme gambones fra Wendy Gamba. Rejerne serveres i brandvarme lerskåle i sydende olie krydret med hvidløg, paprika, chili og hvidvin.

Det hører med til Gambas al Pil-Pil at man, når rejerne er spist, dypper sit brød i den smagfulde olie - den skulle nødig gå til spilde!

Pipirrana Malagueña - Pipirrana-salat

Pipirrana Malagueña, salat

Pipirrana Malagueña, også kendt som Salpicón, er en forfriskende sommersalat af tomat, agurk, løg og peberfrugt. Dressingen består af sherryvineddike, salt og olivenolie. Salpicón serveres ofte sammen med blæksprutte eller rejer.

Porra Antequerana - Tomatsuppe fra Antequera

Porra Antequerana, kold tomatsuppe

Porra antequerana stammer fra den andalusiske by Antequera en lille times kørsel nord for Malaga. Byen er også er kendt for de populære, traditionelle julesmåkager, mantecados.

Porra, som serveres kold, består af tomat, brødkrummer, hvidløg, olivenolie og paprika. Den er meget lig tomatsuppen salmorejo, som stammer fra Cordoba. Som regel pyntes suppen med serranoskinke eller tun og æg. Porra er i familie med den berømte gazpacho, men den er tykkere i konsistensen og ikke så læskende. Til gengæld er smagen intens og forførende - det er uden tvivl min personlige favorit på denne liste!

El Patio Bodega Restaurant

Hvis de lækre tapas har fået mundvandet til at løbe, kan I  El Patio Bodega Restaurant i Malaga:

Adresse:
Calle Salvador Espada Leal 10
29002 Malaga, Spanien

Telefon:
+34 685 03 46 43